کارشناس تغذیه به خانواده ها توصیه می کند از مصرف بیش از حد آجیل به خاطر داشتن چربی زیاد و در نتیجه تولید انرژی بیش از حد نیاز روزانه خودداری کنید. خوردن بیش از حد آجیل علاوه بر کاهش اشتها برای مصرف وعده های اصلی غذایی، باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود. همچنین افراد باید از مصرف بی رویه ی کشمش به دلیل داشتن قند زیاد پرهیز کنند. مصرف نخودچی خام و بی نمک نیزبه دلیل داشتن فیبر بالا در افراد دیابتیک توصیه می شود. تمیز کردن و مسواک زدن دندان ها بلافاصله پس از خوردن آجیل جهت جلوگیری از پوسیدگی الزامی است. کارشناسان تغذیه همچنین هشدار دادند که از خرید آجیل هایی که از نظر وزنی سبک تر از اندازه شان هستند و آجیل هایی که بوی تند و طعم نامطبوعی دارند، خودداری شود. آجیل باید در مکان سرد و خشک نگه داری شود البته در یخچال برای مدت بیشتری قابل نگه داری هستند همچنین می توان آجیل را در فریز نگه داشت.
مصرف نارنگی دردهای عصبی را تسکین میدهد: نارنگی به علت داشتن مقدار زیادی منیزم در فعالیت عضلانی و دستگاه گوارش و به خصوص در سیستم عصبی موثر است و دردهای عصبی و کم خوابی را درمان می کند، نارنگی دارای C، A،B1، فسفر و کلسیم است که خون را تصفیه و زیاد می کند همچنین به علت داشتن فسفر و کلسیم بالا یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است بنابراین خوردن آن به رشد کودکان و نوجوانان بسیار کمک می کند لازم به ذکر است که نارنگی کارکرد قلب و کلیه ها را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد و همچنین کارکرد روده را تسهیل می کند.
سارا عبداله- عضو شورای دانش آموزی دبیرستان فرهنگ ناحیه 2 اردبیل